sadsad x
asdasd
DES Elektrik’ten Teknolojik Adımlara Uyum: E-Ticaret (Online Kablo Ticareti)

DES Elektrik’ten Teknolojik Adımlara Uyum: E-Ticaret (Online Kablo Ticareti)

22 Temmuz 2020

Türkiye’nin gelişmiş sanayi sektörlerinde kablo kullanımı her geçen gün talebi azalmadan devam etmektedir. Geçmiş yıllara oranla yatırımların artması ile birlikte mega projelerin var olması kablo arzında artış meydana getirmiştir. Kablo arzının giderilmesi bir yana kalite ve ucuz ürünün sağlanması ana hedeftir. Dünya’da ve ülkemizde elektrik piyasasında tarihsel süreçte bazı kablo markalarının öne çıktığını söyleyebiliriz. Kablo markalarının yarıştığı elektrik piyasasında satış ve pazarlama stratejileri ön plana çıkmaktadır. Kablo arzını yaratan firmalar en iyi stratejiyi yapan firmaları tercih ettiği genel olarak kabul edilmektedir.

2009 yılı kuruluşundan bu yana DES Elektrik piyasa koşullarına ayak uydurmayı ve piyasanın ihtiyacını gidermeyi amaç edinmiştir. DES Elektrik, enerji kablolarında PRYSMIAN ve zayıf akımda ERSE A takım bayisidir. Sahip olduğu sektörel bilgi ve deneyimin ışığında bugüne dek pek çok AVM, Konut, Rezidans, Okul, Hastane, Havalimanları, Otel, Spor Kompleksi ve Endüstri Tesisleri gibi projelerde çözüm ortağı olarak yer almış, bu yapıların elektrik altyapıları, ürün ve donanımları ile satış sonrası destek hizmetlerini sağlamıştır. Hızla büyüyen ve şehirleşen Türkiye’nin genişleyen ihtiyaçlarına cevap verebilmek için gereksinim duyulan stoklu çalışmayı prensip edinerek hızlı hizmet ile elektrik sektörünün müşteri memnuniyeti çıtasını yükseltmiştir. DES Elektrik Prysmian markasında 2017 ve 2018 yılı Türkiye ve İstanbul’da ciro birinciliğine layık görülmüştür. 2019 yılında da bu büyüme devam etmiş, 2020 yılında da bu büyüme hedefi çabası içerisindedir. DES Elektrik sadece yurtta değil, global pazarda da hizmet vermeye devam etmektedir.

Sektörde her geçen yıl gelişen ve zorlaşan piyasa koşullarında ayakta kalmak, satış hacmini büyütmek ve kurumsal kimliğini öne çıkarmak için online satış sitesini kurmuştur. İleri teknolojinin ve internetin yaygınlaştığı, bir tıklamayla dünyanın bir ucundan diğer ucuna ulaşabilme imkanı ile birlikte satış ve reklam stratejileri de revize olmuştur. Yeni teknolojik dünyada ticaretin adı e-ticaret olmuştur.

E-ticaret 1995 yılından sonra tüm dünyada internet kullanımının artmasıyla ortaya çıkan, ticaretin dijital ortamda online olarak yapılması kavramıdır. E-ticaret, herhangi bir ürün ya da hizmet için, çeşitli ödeme yöntemleriyle bir internet sitesi üzerinden ticaret yapmanızı veya sipariş vermenizi sağlayan bir alışveriş yöntemidir. Türkiye’de ve dünyada geleneksel pazarlama yöntemlerine ve satış faaliyetlerine e-ticaret’i de ekleyen kuruluşlar, sadece belirli bir lokasyona ve noktaya satış yapmanın ötesine geçerek, süreçlerine e-ticaret’i de dahil etmeye başlamıştır.

Global perakende e-ticaret hacmi 2016 itibarıyla 1.6 trilyon dolar seviyesine ulaşmıştır. 2011 yılında gelişmekte olan ülkeler hacmin %32'sini oluştururken, bugün bu oran %59 seviyesine gelmiştir. 2020 yılında ise toplam hacmin %64'ünün gelişmekte olan ülkeler tarafından oluşturulması beklenmektedir.

E-ticaret dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla büyümeye devam ediyor. 2013-2016 yılları arasında ortalama %34 büyüyen perakende e-ticaret hacmi, 2016 yılı itibarıyla TÜSİAD’ın hazırladığı çalışmaya göre 17.5 milyar TL'lik bir hacme ulaşmıştır.

E-ticaret özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için çok uygun bir ticaret şeklidir. E-ticaret, belirli bir satış noktasının dışına çıkarak satışların artmasına ve daha hızlı ödemeleri slim alınmasına olanak sağlamaktadır. Fiziki mağaza sahibi olan işletmeler için e-ticaret önemli bir satış kanalıdır.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.